Naučte se používat svou kosmetiku správně

Doba čtení: 3 min.

Dokázali byste s jistotou říci, jak všechny vaše beauty produkty máte používat? A víte, jaké množství je správné? Nebo to víte, ale raději s produkty šetříte? A nebo si naopak dopřáváte více, než je nutné? Pojďme si říct, jak to je.

Čisticí produkty

Že je čistá pleť absolutní základ, jistě opakovat nemusíme. Odličovač nebo čisticí přípravek pomáhají z pleti odstranit vše, co se na ní za celý den nebo noc usadilo. Nejlépe proto uděláte, když budete dodržovat dvě fáze čištění. První produkt by měl obsahovat olej, který dobře odstraní make-up a mastnotu. Poté použijte připravek, který pleť dočistí. Celý proces praktikujte ráno i večer.

Správné množství: Velikost mince. Když ho použijete málo, riskujete nedostatečné vyčištění pleti a vznik pupínků.

Micelární voda je řešení „3v1“, šetrně a jemně odstraňuje make-up z pokožky obličeje, očí a rtů a zároveň ji tonizuje. Koupíte TADY.

Hydratace

Tyto produkty vaši pokožku chrání a brání, aby do kůže pronikaly škodliviny z okolního prostředí. Obličej nikdy nesmí být zcela suchý, její schopnost obrany je kvůli tomu velmi omezená, a vy se tak zbytečně vystavujete riziku. Hydratace je absolutně nezbytná.

Správné množství: Velikost koruny. Pokud cítíte, že to potřebujete, můžete přidat. Nadbytek ale může způsobit opačný efekt, vaše pokožka ztratí vlastní schopnost hydratace.

Lehký svěží gel v praktickém balení s dávkovačem. Podporuje aktivní hydrataci pleti, dodává energii a chrání pleť před negativními vnějšími vlivy. Koupíte TADY.

Sérum

I používání séra má svá jasna pravidla. Aplikuje se na vyčištěnou pleť před hydratačním přípravkem. Proniká totiž do hlubších vrstev pokožky a dodává jí spoustu vitaminů a antioxidantů.

Správné množství: Složky v séru jsou velmi silné, proto bude stačit dávka velikosti kávového zrnka.

Sérum pro intenzivní péči o jemnou a náročnou pleť okolo očí. Hydratuje, vyplňuje, regeneruje. Působí proti tmavým kruhům a otokům. Koupíte TADY.

Retinol

Přípravky obsahující tuto složku jsou skvělým pomocníkem v boji proti stárnutí pleti. Jelikož na retinol ale není naše pokožka zvyklá, doporučuje se začínat po malých dávkách. Tady navíc opravdu doporučené dávkování dodržujte. Začátečnice by měly používat produkty s koncetnrací maximálně 0,5 %. Když ho použijete moc, pokožka se může začít loupat a svědit.

Správné množství: Velikost hrášku.

Intenzivní protivráskové sérum s 0,3 % koncentrací retinolu (vitamínu A). Působí proti hlubokým vráskám a fotostárnutí. Koupíte TADY.