„Návštěva kadeřníka je pro mě relax, pokaždé odcházím jako nový člověk.“ Rozhovor s talentovaným návrhářem Michaelem Kováčikem

Doba čtení: 3 min.

Návrhář nadčasové a podmanivé ženské módy, nový ředitel Miss Slovensko a věrný zákazník Bomton studií Michael Kováčik nám v milém rozhovoru o vlasech řekl o své péči, oblíbených produktech, ale i komu svěřuje vlastní kadeře a jaké účesy miluje na svých modelkách.

 

Jak se staráte o své vlasy?

Zastávam názor, že vlasy sú, ako sa hovorí, koruna krásy. Preto si ich umývam každé ráno a používam iba kvalitné produkty, ktoré vlasom dodávajú potrebné živiny. Pretože si vlasy tiež každé ráno suším fénom, musím to kompenzovať kvalitou prípravkov.

Na který vlasový rituál nedáte dopustit? (vlasová maska, pravidelný střih, jiná péče, cokoliv, co se vám osvědčilo)

Pravidelne, približne každé tri týždne chodím ku svojmu kaderníkovi Lukášovi Vyhnálkovi v Bomton Jalta, s ktorým vždy vymyslíme niečo nové. Návšteva kaderníka je pre mňa relax, komfort, a u Lukáša tiež záruka, že môžem vždy byť so strihom spokojný. Dám si prosecco, pokecáme a odchádzam odtiaľ ako nový človek. Navyše je tam veľmi príjemná atmosféra.

Bez jakého oblíbeného produktu nevystrčíte paty z domu?

Používam niekoľko produktov. Ale základ tvorí Ocean Mist od Sachajuan, ktorý si nastriekam na vlasy pred sušením fénom, a matná pasta od Moroccanoil Texture Clay, ktorou vlasy dotvarujem podľa potreby. Dlho som nevedel nájsť správnu pastu, ktorá by mi sadla a spĺňala moje požiadavky.

Máte za sebou nádhernou přehlídku na letošním Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Jak se vám nejvíce líbí, když ženy nosí vlasy? A jaké účesy máte rád na modelkách?

Ďakujem za pochvalu. Čo sa týka žien, vždy sa mi páčili dlhé rozpustené vlasy, ktoré zahaľujú časť tváre. Dodáva to ženám tajomno.  Mám rád upravené vlasy, nie veľmi naturálne. Na prehliadkových mólach zastávam názor, že v jednoduchosti je krása. Preto vždy volím vlasy rozpustené, alebo stiahnuté do drdola. Je to klasika, ktorá vyzerá najlepšie.