Nejčastější chyby v péči o vlasy: nesprávné mytí i špatný kartáč

Každá z nás se chce pyšnit krásnými a zdravými vlasy. Důležitá je správná péče, kterou mnoho lidí buď podceňuje, nebo naopak přehání. Jaké jsou nejčastější chyby při péči o vlasy?

Nesprávné mytí

Nic se nemá přehánět, to platí i u mytí vašich vlasů. Vlasy byste si neměli mít každý den. Velký problém je také používání nekvalitních přípravků. Neměli byste používat produkty, které obsahují silikon, který z dlouhodobého hlediska vlasům nesvědčí. Vždy se poraďte se svým kadeřníkem, jaký přípravek je pro vás ten pravý.

Důležité je šampon nanášet až ke kořínkům, jinak vlasy zůstávají mastné a působí těžce. Šampon tedy nanášejte přímo na pokožku hlavy, důkladně promasírujte a napěňte.

Časté používání fénů a žehliček

Špatné sušení vlasy ničí a poškozuje, ty jsou pak suché a lámavé. Zbytečně tak nepřepalujte vlasy vysokou teplotou žehličky, fénu nebo kulmy. Vlasy byste také neměli fénovat okamžitě po umytí. Měli byste je nechat zhruba deset minut na vzduchu, nikoli v ručníku, odpočívat.

Pokud používáte žehličku příliš často bez pravidelného stříhání konečků, může to také způsobit problémy vašim vlasům.

Použití nevhodného kartáče

Kvalitní kartáč hraje také jednu z nejdůležitějších rolí při péči o vlasy. Hřeben nebo kartáč by neměl mít ostré špičky nebo kovové hroty. Nejlepší volbou jsou dřevěné či plastové hřebeny, které mají ohebné zoubky.