„Po proceduře se více líbím sama sobě.“ Rozhovor s inspirativní Lucií Kratochvílovou

Doba čtení: 4 min.

Nedávno navštívila Bomton Clinic inspirativní a krásná Lucie Kratochvílová, majitelka výběrového pražského vintage butiku. Kde se u ní vzala láska k vintage módě, jak důležitá je podle ní péče o sebe samu a jak se cítila po proceduře v Bomton Clinic?

 

Jste zakladatelkou výběrového vintage obchodu s kvalitním oblečením Lula Vintage Prague. Co stálo u jeho zrodu a co pro Vás znamená móda?

Lucie: Láska k oblečení z druhé ruky se u mě formovala roky, čím dál víc jsem dokázala ocenit jedinečnost takových kousků i příběhy, které se s nimi pojí. Když jsem už sama měla plné skříně (a navštívila Los Angeles, kde mě uchvátily tamní vintage obchody), došlo mi, jak skvělé by bylo přenést tuhle mou vášeň v podnikání. A tak jsem se do toho pustila.

A co pro mě znamená móda? Nedílnou součást mé osobnosti. Lásku, vášeň, koníček i práci.

Móda nás částečně utváří, formuje naši osobnost, díky módě se dokážeme lépe sebevyjádřit. Jak vnímáte péči o sebe samu? Jak o svou psychickou, tak i fyzickou stránku.

Lucie: Věřím, že péče o sebe samu v obou těchto rovinách se promítá nejen do vztahu k nám samým, ale i k našim blízkým. Je důležité cítit se dobře a já osobně vím, že péčí na tom musím pracovat.

 

Bylo u Vás uvědomění si důležitosti péče o sebe postupné, měla jste i rebelskou fázi, nebo jste odjakživa věděla, co je důležité dodržovat? Například díky dobrým radám okolí a rodiny.

Lucie: Určitě šlo i postupné uvědomění. Moje maminka, neuvěřitelně (nejen) fyzicky krásná a velmi štíhlá, paradoxně nikdy nevěnovala příliš času péči o svůj zevnějšek. Cestu k nějaké vlastní beauty rutinně jsem si časem našla sama.

Dnes máte dva krásné chlapečky. Jak to změnilo Váš postoj a vnímání zdraví?

Lucie: Už před mateřstvím pro mě bylo zdraví jednou z největších, ne-li největší hodnotou a něčím, oč musíme prioritně dbát. Na mém postoji se tedy moc nezměnilo, spíš si o to víc uvědomuji, jak křehké je.

V Bomton studiích se věnujeme kvalitní péči o tělo, nabízíme kadeřnické a kosmetické služby, ale i speciální procedury. Na jaké proceduře jste u nás byla Vy a co stálo za jejím výběrem?

Lucie: Absolvovala jsem aplikaci kyseliny hyaluronové. Tu mi doporučila dobrá kamarádka, lékařka a maminka dvou malých dětí. Popisovala skvělé zlepšení kruhů pod očima, které ji kvůli únavě trápily – a já jsem měla poslední týdny pocit, že ten svůj unavený pohled ani nepoznávám!

Jak byste jí zhodnotila a co se Vám líbilo?

Lucie: Za největší plus považuji důkladnou konzultaci s paní doktorkou Kohoutovou. Myslela jsem, že potřebuji aplikaci přímo pod oči, ona mi doporučila jiné řešení, ze kterého jsem byla nadšená.

Jak jste se po ní cítila?

Lucie: Popravdě, oblast vpichu pro mě byla po aplikaci lehce bolestivá, cítila jsem se nekomfortně, už druhý den mi ale bylo podstatně lépe.

 

Vidíte s odstupem času jisté změny?

Lucie: Vidím. Myslím, že správný kosmetický zákrok se pozná právě tak, že okolí by rozdíl nepoznalo, vy ho ale vnímáte. Procedura mi dodala nový impuls, mnohem radši se od té doby na sebe podívám do zrcadla, sama sobě se zkrátka trošku víc líbím.

Co byste doporučila ženám, které nad aplikací kyseliny hyaluronové zatím jenom přemýšlí?

Lucie: Není nad čím váhat. Věřím, že stejně jako já nebudete litovat. Obavy mám jen z jedné věci – že to pro mě do budoucna bude návyková záležitost.