Povinná výbava do plážové tašky

Až vyrazíte tohle léto k vodě, ve vaší plážové tašce by nemělo chybět několik nezbytností. Samozřejmě kromě obrovského slamáku, sexy sandálků a trendy brýlí.

Voda

Dodržování pitného režimu je v létě absolutní povinností. V práci se možná před sluncem skrýváte, před horkem vás chrání klimatizace a na slunci vám pomáhá krém, pečovat o sebe ale musíte také zevnitř. Nejenom, že dostatek tekutin pomáhá regulovat tělesnou teplotu a chrání naše tělo před přehřátím, pomáháte tím také své pokožce. My ženy máme bohužel od přírody menší pocit žízně než muži, o to víc ale na pitný režim musíme myslet.

Kniha

Nic vám volný čas nezpříjemní tolik jako dobrá kniha. Dokonalý relax a útěk od reality všedních dní, ten pocit, když nemyslíte na nic jiného, než jak to všechno dopadne… Letos v létě si určitě přečtěte Tiché roky Aleny Mornštajnové, Rekonstrukci Viktorie Hanišové, Lásku pro samouky Barbory Šťastné nebo Olgu Bernharda Schlinka. Jsou to přesně takové knihy, které chcete číst během líných letních dnů. A je úplně jedno, jestli jste na pláži u moře, nebo na chalupě pod stromem.

Opalovací krém

Sluníčko sice pomáhá dobré náladě a máme díky němu krásně opálenou kůži, umí nás ale také pěkně potrápit. V žádném případě nespoléhejte na to, že si vaše pokožka poradí se sluncem i bez opalovacího krému. I když to na první pohled vypadá, že se kůže rychle zahojí, veškeré šrámy si pamatuje a ve stáří se vám nepěkně odmění. Paprsky UV záření navíc pronikají do hlubších vrstev kůže a kvůli tomu vypadáme starší a tvoří se nám pigmentové skvrny.

Plavky

Ať už si užíváte promenádu ve dvoudílných plavkách, nebo máte raději ty jednodílné, letos neuděláte chybu, když budou hodně barevné s trochu sportovního stylu. Můžou mít klidně trochu delší rukávy, budete vypadat jako sexy surfařka. Ostatně, proč nezačít se surfováním zrovna letos v létě? K tomu průhledný kšilt a výrazné sandály a můžete vyrazit do plážového baru na exotický koktejl.

Ochranné produkty

Kromě opalovacího krému si do tašky přihoďte i ochranné produkty na vlasy. Vyzkoušejte třeba balzám na vlasy Hair in the sun od Sachajuan. Obsahuje UV filtr, chrání vaše vlasy před slunečním zářením, je voděodolný a bude fungovat i po osprchování a během sportu. Můžete ho také použít jako lehký stylingový krém, který drží vaše vlasy na místě, zatímco se opalujete. Po sprchování naneste malé množství nejprve do dlaně a vmasírujte do vlhkých nebo suchých vlasů.