Proč pít smoothie z řapíkatého celeru

Instagramový svět posledních pár měsíců neřeší nic jiného. Šťáva z řapíkatého celeru je teď naprostým hitem. Pokud jste ji ještě nezačali pít i vy, tady máte několik důvodů, proč s tím začít.

Řapíkatý celer je nejen dobrý na chuť, ale obsahuje i spoustu zdraví prospěšných látek. Má nízký počet kalorií a i z toho důvodu je vhodný jako součást redukčních diet. Což teď na jaře jistě všichni uvítáme. Po zimě se potřebujeme trochu pročistit, a proto dát si pár dnů detox je úplně ideální varianta.

I když tuhle zeleninu v Česku zatím příliš nepoužíváme, hodí se do spousty jídel. Připravit z něj můžete salát, přidat ho k luštěninám nebo ho po vzoru Instagramu rozmixovat a vypít.

Tato svěží zelenina je zdrojem vlákniny, vitaminu C, B1, B2, B6, draslíku, fosforu, vápníku, sodíku a železa. Pravidelná konzumace pomáhá vyrovnávat pH organismu, snižuje hladinu cholesterolu, usnadňuje trávení a podporuje hubnutí. Má protizánětlivé účinky a pomáhá snižovat krevní tlak.

V žádném případě nečekejte, že začnete pít celerový džus a všechny vaše zdravotní problémy zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Myslete na to, že jste to, co jíte a chovejte se podle toho. Teď na jaře k tomu máte ty nejlepší podmínky. Tak dobrou chuť!