Proč rozhodně nezapomínat na odličování?

Všechny to známe – někdy přijdeme domu v pozdějších hodinách, unavené a jediné, co si přejeme, je postel. Neměly bychom však zapomínat na odličování.

Důležité je pleť regenerovat. A právě regenerace pleti začíná spolu s nocí. Naše pokožka potřebuje dýchat. Pokud na ní však zůstanou zbytky make-upu, pudru a řasenky, póry jsou ucpané a může tak následovat tvorba akné nebo černých teček.

Proto je důkladné čištění pleti před spaním základ. I přesto, že ten den zrovna nalíčená nejste. Během dne se totiž do naší kůže dostává špína a škodlivé látky z okolí, které je potřeba odstranit. Navíc když se neodlíčíte, špiníte si ložní prádlo. Z neodlíčené řasenky se vám mohou polámat řasy a zanesený make-up je cestou pro akné a vrásky.

Jak na to? Odlíčení je nejlepší ještě před sprchou. Jemně odličujte tvář, oči, rty. Je třeba si najít přípravky, které vám vyhovují. Každá pleť je jiná a potřebuje něco jiného. Správná odličovadla a pleťové vody by vás neměly pálit ani štípat. A odličovací tampónky ani ubrousky vás nesmí škrábat. Neváhejte a poraďte se s našimi skvělými kosmetičkami.

1 reakce