Snadné copy, které zvládnete i vy doma

Všichni to víme – copy jsou prostě trend, který chce umět každá. Pro některé je ale zapletení jakéhokoli copu noční můrou. Není to však tak složité, jak to vypadá. Vyberte si z našich tipů na snadné účesy, které zvládnete i doma.

Rybí cop
Asi jeden z nejoblíbenějších copů. Vypadá nádherně, ale také složitě. Nenechte se ale zastrašit, ve skutečnosti je jeho zapletení poměrně snadné. Stačí si osvojit jednoduchý princip a máte vyhráno.

Vlasy rozdělte na dva stejné prameny. Poté vezměte z vnějšího okraje obou pramenů vždy jeden tenký a přeložte ho směrem doprostřed. Chytněte ho pokaždé s protilehlým silným pramenem. Poté vezměte opět z každého silnějšího pramene jeden tenčí, zvnějšku ho přeložte dovnitř a přichytněte k silnému pramenu. A takto pokračujte, dokud nedojdete na konec. Pro efekt pak jednotlivé prameny opatrně povytahujte.

Francouzský cop
Přehoďte si pěšinku na bok, vezměte tenký pramínek vlasů a rozdělte ho na tři části. Vždy, když si přehodíte pramínek doprostřed, přiberte k němu malé množství vlasů ze strany. Systém opakujte z obou stran. Vlasy můžete nakonec zajistit pinetkou hned za uchem, nebo můžete pokračovat v pletení až do konce. A co opravdu nejvíc frčí? Dva francouzské copánky – pravý letní look, který nesmí chybět na žádném hudebním festivalu.

Cop jako čelenka
Rozdělte si vlasy na polovinu. Začněte na levé straně, kde vlasy rozdělte na tři prameny. Startujeme zaplétáním holandského copu stylem „levý pramen pod, pravý pramen pod“, přidávejte přitom malé pramínky vlasů. Pokračujte podél linie vlasů, obtočte kolem hlavy a nahoře cop připevněte. Na pravé straně upleťte druhý holandský cop a obtočte kolem hlavy na druhé straně. Nahoře se copy mají setkat. Obtočte konec kolem prvního copu a upevněte sponkami na místě.

Uzel pletený zezdola
Předkloňte hlavu a vezměte velký díl vlasů a rozdělte ho na dvě části. Začněte zaplétat levou část. Zajistěte gumičkou. Potom udělejte to samé s pravou částí. Nyní zvedněte hlavu a stáhněte všechny vlasy gumičkou do vysokého ohonu. Stočte ohon kolem gumičky do drdolu a zajistěte sponkami. Může se zdát těžké plést cop v opačném směru, když nevidíte, co děláte. Musíte plést v klidu a pomalu a máte vyhráno.

Tip: Účesy byste neměly zkoušet na právě umytých vlasech. Ideální je zaplétat den po umytí, to nejsou vlasy tak rozlítané. Vhodné je vetřít do vlasů trochu tužidla, účes vám bude lépe držet. Tak hurá do toho a hlavně trpělivost!

Foto: Pinterest