Také vás postihl syndrom Sexu ve městě?

Doba čtení: 4 min.

Stále více žen žije single. Když se jich zeptáte na důvod, se sebevědomým výrazem ve tváři vám odpoví, že se muži bojí silných a úspěšných žen. Jenže je to doopravdy tak?

Není jich málo, jsou to většinou manažerky, podnikatelky nebo vysoce postavené ženy, které mají moc, peníze, jsou krásné, úspěšné, hodně cestují, můžou si dovolit kupovat drahé oblečení a rády utrácejí samy za sebe. Jenže si stěžují, že stále nemůžou natrefit na svého pana Božského. Ti nejlepší chlapi jsou podle nich zadaní, nebo homosexuálové.

A jaký že by ten jejich dokonalý muž měl být? Samozřejmě bohatý, úspěšný, chytrý, zábavný, s dobrým autem i bytem a pěknou postavou. Zase by ale neměl být příliš dokonalý, aby jí ho nějaká mladší dáma nepřebrala. Takový seznam má třeba dvacet položek, ale nikde na něm neuvidíte třeba kolonku: aby mě měl rád.

Bohužel silné ego dávno není jen mužská záležitost. Jsou mezi námi ženy, které by potřebovaly srazit hřebínek velice rychle. Bohužel naše náročnost mnohdy nezná mezí. Ani se nezamyslíme nad tím, zda (samozřejmě zcela náhodou) také nemámé nějaké nedostatky, ale chceme, aby náš partner byl dokonalý ve všech směrech.

Americký časopis Psychology Today zveřejnil článek o narcismu a uvedl, že za posledních dvacet let došlo mezi lidmi k obrovskému nárůstu narcismu. V Americe už se dokonce mluví o syndromu Sexu ve městě, kterým trpí ženy, jež mají vysoké nároky na své okolí a nespokojí se jen tak s něčím.

Možná za to může neustálá mediální masáž, kdy ve filmech, seriálech, reklamách či v časopisech vidíme samé perfektní chlapy. A samozřejmě po takovém také hned zatoužíme a hned na ostatních jejich chyby vidíme výrazněji než dřív. Jsme čím dál tím naročnější a zapomínáme na základní pravidla harmonického vztahu. Třeba láska, pochopení, komunikace.

Žijeme v bublině, kde jsme ty nejlepší, nejkrásnější a nejchytřejší, přitom jsme ve skutečnosti úplně normální, obyčejné a každému jsme ukradené. Pokud i vy máte pocit, že jste lepší než ostatní a že všichni muži, které jste dosud poznala, si vás jednoduše nezaslouží, možná je nejvyšší čas se nad sebou zamyslet.