Tipy, jak bojovat s celulitidou

Je úplně jedno, jestli vážíme čtyřicet kilo a máme nohy až do nebe, nebo máme postavu krev a mlíko. Celulitidu mají všichni. Bojovat s ní můžeme jen horko těžko, ale při troše snahy to půjde.

Příčin vzniku pomerančové kůže je mnoho. Může za ní špatná životospráva, nezdravý životní styl i nepravidelný pohyb. Velký vliv na ni má ale také genetika a věk. Čím jsme starší, tím jsou tukové buňky větší. Když nemají dostatek prostoru, začnou se tlačit nahoru do kůže a vznikají ty nenáviděné dolíčky.

Nejvíce se tvoří tam, kde svaly příliš nenamáháme. Což souvisí s pohybem, ale třeba i se špatným držením těla. U žen jsou důležité také životní milníky jako puberta, těhotenství nebo menopauza. Změny váhy a výšky způsobují snížení elasticity kůže a zpomalení produkce kolagenu. A když k tomu přidáte málo pohybu a nezdravé jídlo, přípravujete tím celulitidě ty nejlepší podmínky.

I když to zní dramaticky, celulitidu můžete zmírnit nebo se jí úplně zbavit. Jen krémy vám ale stačit nebudou. Přesto je používejte. Vybírejte ty s kofeinem a aplikujte je dvakrát denně s důkladnou masáží. Tím nastartujete přirozený proces detoxikace a buňky díky tomu z těla začnou mizet.

V první řadě ale musíte začít s pravidelným pohybem, přes to zkrátka nejede vlak. Nejlepší je plavání, aerobik, jízda na kole, pravidelný běh nebo jízda na bruslích. Pitný režim je také samozřejmostí.

Z přístrojových ošetření skvěle funguje také LPG lipomasáž. Podpoří činnost lymfatického systému, zrychlí metabolismus, detoxikuje organismus a nastartuje v kůži řadu blahodárných procesů. Více informací najdete na www.bomton.cz.