Tipy, kde na jaře cvičit: Zkuste hřiště nebo park

Workout hřiště

Fitness hřiště pro dospělé pod širým nebem. Skvělá varianta tréninku, pokud se nechcete v jarních a letních měsících potit v posilovnách. Zahrnují vše od jednoduchých hrazd až po složité mechanické stroje posilující jednotlivé partie. V posledních letech jich v Praze můžete potkat stále více. Neváhejte se při svém pravidelném výběhu trochu rozhlédnout, zastavit se a zpestřit si trénink.

Cyklistika

Není nic jednoduššího, než vytáhnout kolo a vyrazit. Cyklistika je levným a časově flexibilním sportem. Nejvíc posílíte svaly na nohou. Za hodinu spálíte 300 až 800 kalorií, podle výkonu, který při jízdě na kole podáte. Takže zkuste nechat auto před domem a dojet na koupaliště na kole nebo si udělat jen výlet po okolí.

In-line brusle

Časově nenáročný a levný sport podobně jako cyklistika jsou in-line brusle. Zpevňujete přitom nohy i zadek. Nezatěžujete tolik pohybový aparát jako při běhání a navíc si zvýšíte kondici. Zkuste třeba stezku z Braníka do Zbraslavi, která měří celkem 7,5 km, a projedete se kotlinou kolem Vltavy.

Frisbee

Pokud se s kamarády nechcete u vody nebo v parku zrovna nadřít, zkuste Frisbee. Stačí létající talíř a alespoň jeden parťák. Můžete si zaházet na břehu nebo i vodě, což je o trochu náročnější.