Umíte správně nanášet řasenku?

Většina z nás používá řasenku už od puberty. Aplikujete ji ale správně?

Nejčastější chyby

Ve snaze urychlit celý proces líčení řas se někdy snažíme nabrat na kartáček co nejvíce barvy, a tak jím zběsile pumpujeme nahoru dolů. Tím se ale do řasenky akorát dostane vzduch, a ona pak rychleji vyschne. Stejně tak nedělejte ten zvlozvyk, kdy na řasy nanášíte co nejvíce vrstev ve snaze řasy prodloužit až do nebes. Řasy budou slepené a už je nerozdělíte.

Mnoho z nás navíc řasenku používá mnohem déle, než by se mělo. I kosmetika má svoji trvanlivost a zkaženou řasenkou či make-upem si můžete zadělat na kožní problémy. Na obalu by mělo být vždy uvedeno datum spotřeby, u řasenky je to většinou 6 měsíců. Stará řasenka vysychá a na řasách se pak barva drolí.

Jak to dělat správně?

Jestli jste zvyklá používat kleštičky, používejte je vždy ještě před na nanesením řasenky, jinak si řasy polámete.

Začínejte vždy horními řasami. Kartáček vytahujte z lahvičky pomalu a jemně s ním zatočte, aby se na něj dostalo optimální množství barvy.

Barvu naneste v jedné, maximálně dvou vrstvách. Kartáček nejprve přiložte ke kořínkům a jemně přitiskněte, tím zvýrazníte víčko. Poté jemně táhněte ke konečkům a to buď kroucením, nebo cik-cak pohyby.

Při líčení horních řas se dívejte nahoru, tím se řasy nadzvednou. Jestli máte při nanášení řasenky potíže s mrkáním, zkuste trochu pootevřít ústa.

Spodní řasy nemusíte téměř zvýrazňovat. Dělejte to menším kartáčkem a jen je jemně naličte.