Začněte hubnout se správnou motivací a pravidelným pohybem

Chcete začít hubnout, ale nevíte jak na to? Máme pro vás několik důležitých bodů, které vám do začátku pomohou.

Než vůbec začnete, je důležité se zamyslet nad vaší motivací. Pokud se chcete jen někomu předvést, nikdy to nebude fungovat tak dobře, jako když to budete dělat sami pro sebe. Najít správnou motivaci je velmi důležité. Nejlepší variantou je, když hubnete pouze pro sebe. Dělejte to kvůli hezčí postavě, ale i lepšímu pocitu.

Hýbejte se. Jakmile začnete něco dělat, uvidíte, jak kila půjdou dolů hned snadněji. Zkuste různé varianty cvičení a zjistěte, co vám nejvíc vyhovuje. Můžete zkusit konzultaci a trénink s osobním trenérem, skupinové lekce, běh, plavání, cokoli. Po nějaké době vám dojde, co na vás funguje a co vás nejvíc baví.

Důležitá je také pravidelnost. Nevymlouvejte se na nedostatek času. Některým lidem vyhovuje dělat si přesné plány, někteří zase žijí ze dne na den. Zkuste si určit alespoň pravidelné dny, kdy půjdete cvičit. Snažte se dokopat, i když se vám nechce, protože ten pocit po odmakaném tréninku za to stojí!

Změňte stravu. Pokud pravidelně cvičíte, ale pořád se nic neděje, bude chyba asi i jinde. Správné a pravidelné stravování je při hubnutí důležitou složkou. Zkuste si vařit a připravovat jídlo na celý den, ať se nestane, že dostanete hlad a sníte první věc, na kterou přijdete. Úplně vynechte slazené nápoje, sladkosti, smažené jídlo a fast foody.

Občas si také dopřejte. Nejsme stroje a udělat si hříšný den vás jednou za čas nezničí. Nejdřív ale vyzkoušejte, jak na vás tyhle prohřešky působí. Někomu se může stát, že se už nezvládne vrátit zpátky do režimu a raději se na zdravé stravování a hubnutí vykašle.