Žena, kterou obdivujeme: Alexa Chung

Britská módní ikona, modelka, módní návrhářka, televizní moderátorka a spisovatelka. To všechno je pětatřicetiletá Alexa Chung, dospělá žena s vizáží francouzské dívky.

Modelingu se začala věnovat poté, co ji v šestnácti objevil scout na festivalu. Pózovala pro časopisy ELLE Girl a CosmoGirl, vystupovala ve videoklipech mnoha kapel. V roce 2017 založila vlastní módní značku s názvem Alexachung.

Nejraději má práci v televizi, mluvení ji baví ze všeho nejvíc. Móda je ale její vášní, proto si vždycky přála navrhnout oblečení. V roce 2014 vydala knihu It o všem, co ji inspiruje. Některé osobnosti jako Mick Jagger, Jane Birkin nebo Addamsova rodina ji inspirují dodnes. Přidala by k nim ženy se smyslem pro humor, třeba Heather Havrilesky, která píše pro magazín The Cut.

V módě se řídí instinktem a ne tím, co jí kdo poradí. Během let se naučila, co jí sluší a v čem vypadá nejlépe. Naučila se brát ohled na svou postavu a osobnost. Už se nesnaží být někým jiným. Má ráda francouzský styl, nadčasové kousky, eleganci, kvalitu. Jejím vzorem je Catherine Deneuve.

Přesto se obléká typicky britským způsobem. Používá praktické detaily, které naruší francouzskou eleganci a celkový dojem. Do mokasín Gucci si klidně vezme bílé ponožky, aby jí nebyla zima nebo přes koktejlky přehodí pláštěnku.

Alexa vyznává styl nedbalé elegance. Vlasy si nefénuje, ale nechává je volně uschnout. Při líčení se soustředí hlavně na sjednocenou pleť. Základem je podle ní hydratační krém a kvalitní make-up nebo BB krém. O zbytek se pak postará řasenka a červená rtěnka.