Ženy, které obdivujeme: Mary-Kate a Ashley Olsen

Ještě před pár lety snad neexistovala malá holka, která by je nemilovala. Mary-Kate a Ashley Olsen vyrostly z roztomilých dvojčátek a dnes jsou z nich úspěšné byznysmanky a módní návrhářky.

Jejich kariéra začala v seriálu Plný dům, kde se střídaly v roli mimina. Okamžitě se staly nejslavnějšími dvojčaty planety a natáčely jeden film za rok. Pamatovat si je můžete z komedií Gólová výměna, Výlet do Paříže nebo Malé dohazovačky. Jejich posledním společným filmem je Jeden den v New Yorku.

Mohlo by se zdát, že od té doby si tyhle dvě jen užívají vydělané miliony, ale není to tak. I když založily společnost Dualstar, díky které se staly  jedněmi z nejbohatších žen v zábavním průmyslu už ve velmi mladém věku, dnes se věnují něčemu jinému.

Dnes je celý svět obdivuje především pro jejich designérské nadání. Založily spolu dvě módní značky – The Row a Elizabeth and James. V roce 2012 a 2015 získaly cenu CFDA pro Womenswear Designer of the Year.

Mary-Kate se v minulosti potýkala s anorexií a psychickými problémy, například proto, že jí vadilo neustálé srovnávání se sestrou. Proto si nechala plasticky upravit nos, aby alespoň trochu vzájemnou podobu zmírnila. I přes to jsou ale skvělá dvojka. Myslím, že je opravdu důležité, že máte s kým mluvit, když přijde problém. Někdy musíme jedna druhou brzdit, jindy tlačit kupředu. Máme se neustále pod kontrolou. Je úžasné mít svou druhou polovičku, řekla Mary-Kate.

V práci se skvěle doplňují, všechno spolu konzultují a svůj vztah přirovnávají k manželství. „Už 32 let se učíme, jak spolu komunikovat,“ říká Ashley a dodává: „Náš pracovní vztah je opravdu jako manželství a partnerství. Samozřejmě, že jsme zažily dobré i špatné časy. Ale i přesto jsem vydržely a děláme vše společně.“

A jak se to má s jejich soukromím? Mary-Kate začala v roce 2012 randit s nevlastním bratrem tehdejšího francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho bankéřem Olivierem. O tři roky později se vzali. Ashley se nedávno rozešla s finančníkem Richardem Sachsem.