Zimní péče o vlasy, pleť i tělo

Mráz a chladné počasí nám umějí dát pořádně zabrat. Suchá a unavená pleť, elektrizující a zplihlé vlasy a dehydratovaná pokožka. Jak s tím bojovat?

Hodně pijte

V létě je pro nás pití vody samozřejmostí. Teď v zimě na to ale bohužel zapomínáme. Pokud ale chcete, aby vaše pleť byla hydratovaná a svěží, musíte dostatečně pít. Káva a černý čaj rozhodně nejsou vhodným řešením. Pijte ideálně čistou vodu nebo bylinkové neslazené čaje.

Mažte se

Kdo maže, ten jede! A v zimě to platí dvojnásob. Po každé koupeli tělo důkladně promažte, ideálně mastnějšími krémy. Jednou za týden použijte i tělový peeling a zbavte se tak šupinaté kůže. Obličej si mažte každé ráno i večer výživnými hutnějšími krémy. A v kabelce u sebe stále noste krém na ruce a jelení lůj.

Poťte se

Abyste ze sebe vypotili všechny škodliviny, zkuste si alespoň třikrát týdně půl hodiny zacvičit. Pokud se vám nechce, zajděte do sauny. Prohřejete se, pokožka se prokrví a navíc je to skvělý relax.

Kryjte se

Aby vaše vlasy v mrazu tolik netrpěly, noste čepice nebo se alespoň zabalte do šály. Vlasům pak dopřejte nadstandardní péči v podobě olejů, zábalů a masek. Jestli si pravidelně fénujete vlasy, nikdy ne moc zblízka a vždy na nejnižší stupeň i teplotu.